Avtotechnika PM Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Arteon: мускули и изкуство в едно
06.07.2017
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Arteon: мускули и изкуство в едно

• Нов модел в престижния клас•  Новаторски, икономичен и перфектно пригоден за всекидневна употреба.

Arteon

1.   Arteon е Gran Turismo с пет врати от марката Volkswagen, позициониран над успешния в световен мащаб модел Passat

2.   Петместният Arteon cъчетава елементи от дизайна на спортен автомобил с елегантността и вътрешното пространство на фастбек

3.   Серийните предни LED светлини се сливат с предната решетка и предния капак, оформяйки изцяло нов облик на предницата

4.   Изключително дългото на фона на общата дължина на каросерията междуосно разстояние спомага за постигане на изключителен вътрешен простор в Arteon

5.   Зад големия заден капак се крие обширно и гъвкаво багажно пространство с обем между 563 и 1 557 литра

6.   Шестте турбодвигатели (TSI и TDI) в гамата на Arteon предлагат диапазон на мощността от *110 кВт/150 к.с. дo 1206 кВт/280 к.с. 

7.   Върховите версии на двигателите TSI и TDI се предлагат серийно с трансмисии с два съединителя (DSG) и двойно предаване (4MOTION)

8.   Допълнително оборудване с цифрови контролни прибори (Active Info Display) и инфоразвлекателна система с 9.2-инчов екран и управление с жестове (Discover Pro)

9.   Новите електронни системи за асистенция следят и реагират при ограничения на скоростта, завои и кръгови движения

10. Нивата на оборудване "Elegance" и "R-Line" предлагат разширени възможности за индивидуално оформление
 

Arteon разширява гамата на Volkswagen с нов модел в престижния клас
Световна премиера в Женева. Volkswagen разширява своята моделна гама с премиерата на един авангарден Gran Turismo - новият Arteon.  Първокласният Arteon е позициониран над Passat в продуктовия портфейл на компанията и бе представен за първи път пред световната публика на Международното автомобилно изложение в Женева (9 дo 19 March). Главният дизайнер на Volkswagen Клаус Бишоф отбелязва - "Arteon cъчетава стилистичните елементи на класическите спортни автомобили с елегантността и вътрешното пространство на фастбек. Един авангарден Gran Turismo от бизнес класа, който завладява еднакво силно разума и сърцата."

 

Gran Turismo. Toбиас Зюлман, отговорен за създаването на външния дизайн на новия Arteon, споделя - "Атлетичните линии на Arteon въплъщават една изключително функционална цялостна концепция. Тук формата и функцията намират обща почва за прогресивно развитие. За разлика от класическите седани, Gran Turismo философията предлага повече пространство и гъвкави възможности благодарение на дългото междуосно разстояние на модела, наподобяващото спортните купета оформление на задната част на фастбека и големия заден капак." Петместният Arteon е идеалната авангардна алтернатива - автомобил за хората, които търсят фастбек модел с пет врати, съвършен, елегантен дизайн и прогресивни технологии.

 

Перфектни пропорции. Новият Arteon използва модулната платформа MQB (Modulare Querbaukasten). "Quer" ("напречно") тук се отнася до разположението на задвижващите агрегати, които в случая са поставени напречно отпред. Tази конфигурация напълно естествено спомага за формиране на повече вътрешно пространство. Между предния и задния мост на новия модел се простира дългото междуосно разстояние от 2 841 милиметра. Вследствие на това, надвесите на каросерията на дългия общо 4 862 милиметра фастбек са къси и стегнати. Широчината и височината на каросерията на новия Arteon са съответно 1 871 и 1 427 милиметра. Тези съотношения в размерите са довели до формирането на наистина динамични пропорции - визуалната отправна точка за дизайнерите на марката Volkswagen.

 Харизматичният Arteon излъчва динамизъм. Един от най-важните елементи в дизайна на новия харизматичен Arteon е оформлението на предната част. Сред най-ярките детайли тук са предният капак, който достига много напред и отчасти над двата калника и радиаторната решетка, която заема пълната широчина в предната част на каросерията. Предните LED светлини и включените в серийното оборудване дневни светлини се съчетават хармонично с хромираните напречни лайстни на радиаторната решетка и формите на предния капак. Резултатът от тази комбинация е предница с дизайн, който би подхождал дори на спортен автомобил от висша класа.
 
 
Чиста спортна философия. Оформени в стила на спортните автомобили са и впечатляващите, мощни "рамене" на каросерията в задната част, мускулестите калници и изпъкналите арки над до 20-цоловите алуминиеви колела. Ясно видима в страничния силует на каросерията между предния и задния мост е и линията на "талията", която също следва стриктно философията в дизайна на спортните автомобили.

 Passat, Arteon, Phideon. Arteon заема своето място в моделната гама на марката Volkswagen над  Passat и богатото разнообразие от версии на Passat, предлагани по целия свят. Едно ниво над  Arteon  идва разработеният специално за китайския пазар модел Phideon. Новият  Gran Turismo  на марката Volkswagen се произвежда в завода на компанията в германския град Емден. В близост до тази производствена мощност има морско пристанище - отлична предпоставка за модел като Arteon, който ще бъде представен на практически всички световни пазари, на които съществува търсене на автомобили в този клас. Новият модел ще отбележи пазарната си премиера в Германия в средата на месец юни, а предварителните поръчки на първите няколко европейски пазари ще започнат веднага след световната премиера на  Arteon в Женева.

 

Новаторски, икономичен и перфектно пригоден за всекидневна употреба. Arteon предлага нова интерпретация на класическата "Gran Turismo" философия със своето съчетание от авангардна стилистика, спортна харизма, великолепна гъвкавост и изобилие от вътрешно пространство. Сред останалите качества на модела, които биха били оценени като предимства във всеки автомобилен клас са превъзходното пространство за краката на пътуващите на задния ред седалки  и обширното багажно отделение с обем от 563 дo 1 557 литра. По отношение на технологиите, новият модел на Volkswagen впечатлява с шест на брой високоефективни двигатели (с диапазон на мощността от *110 кВт / 150 к.с. дo 1206 кВт / 280 к.с.), възможност за предно или двойно предаване, както и с цифровизираните си контролни уреди и прибори за управление на функциите. Допълнителни възможности и удобства предоставят Active Info Display (изцяло цифров блок на контролните прибори с възможност за индивидуално програмиране), head-up дисплеят и новата инфоразвлекателна система Discover Pro с 9.2-инчов стъклен екран и управление с жестове.

 Интерактивни системи за асистенция с превантивно действие. Новаторските електронни системи за асистенция и комфорт на Arteon са в пълен унисон с авангардната концепция на новия модел. Второто поколение на системата за асистенция при внезапно спиране Emergency Assist повишава допълнително равнището на безопасността - ако възможностите на водача бъдат ограничени по здравословни причини, системата не само намалява скоростта до предварително заложените й ограничения, но ако движещите се отзад превозни средства позволяват, насочва автомобила и в най-дясната бавна лента за движение.
 
 
Tрите нива на оборудване осигуряват висока степен на индивидуализация. Независимо от своята прогресивна концепция, новият Arteon  е автомобил, който се предлага на привлекателна цена. Наред с висококачествената базова версия, новият Gran Turismo ще се предлага и в двете изключителни нива на оборудване  "Elegance" и  "R-Line". Наименованията им казват всичко. Стандартната конфигурация на Arteon Elegance е фокусирана основно върху типичното за висшия клас луксозно оборудване и стил, а Arteon R-Line на свой ред акцентира още по-силно върху спортния дух в изпълнението на модела, характерен за всички R-Line версии на Volkswagen. Стъпвайки на основата на различната ориентация на тези три линии на оборудване, новият фастбек модел може да бъде индивидуализиран във впечатляваща степен. Гамата от допълнително оборудване включва възможности и удобства като панорамен стъклен подвижен покрив, тризонална автоматична климатична инсталация (Air Care Climatronic включваща сензор за качество на въздуха и филтър за алергени), седалки с функция за масаж на предните места, отопление на волана и кожени тапицерии на купето с двуцветна напа.

 

Шестте двигателя са с мощност между *150 и 280 к.с.  Новият Arteon  ще отбележи пазарната си премиера с гама от шест турбодвигателя с директно впръскване на горивото. Всички задвижващи агрегати са четирицилиндрови. Първите две степени на мощност на бензиновите (TSI)  и дизеловите (TDI) двигатели са еднакви - съответно *110  кВт / 150 к.с.  и *140 кВт / 190 к.с.(Към момента не се предлага за България). Най-мощният TSI вариант развива 1206 кВт / 280 к.с., докато най-мощният TDI предлага 2176 кВт / 240 к.с. Базовият бензинов двигател в лицето на *1.5 TSI Evo е с нова разработка, която благодарение на технологии като системата за изключване на цилиндрите ACT (Active Cylinder Management) се отличава с изключителна ефективност и икономичност.

 Трансмисия с два съединителя за всички версии. Всеки от двигателите може да бъде комбиниран с автоматична трансмисия с два съединителя DSG. При TSI двигателите, трансмисията DSG се предлага серийно в комбинация с агрегатите с мощност *140 кВт и по-висока. При дизеловите TDI, трансмисията DSG се монтира серийно при версията с мощност 2176 кВт. Автомобилите, задвижвани от най-мощните TSI и TDI двигатели разполагат серийно и със система за двойно предаване 4MOTION, каквато се предлага по желание и за TDI варианта със *140 кВт. Всички други версии на модела използват предно предаване.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.