Avtotechnika PM Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. VOLKSWAGEN T-ROC: ЧЕРНАТА ОВЦА В SUV СТАДОТО
01.01.2018
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

VOLKSWAGEN T-ROC: ЧЕРНАТА ОВЦА В SUV СТАДОТО

· Новият кросоувър идва с огромно вродено самочувствие: съчетава в себе си увереността на SUV с динамиката на хечбек от компактния клас· Прогресивен дизайн: авангардни линии, линия на покрива в стила на спортно купе, характерно широка предна част, атлетични пропорции на каросерията · SUV-офанзива: с T-Roc марката Volkswagen попълва широката си палитра от SUV-модели, включваща Tiguan, Tiguan Allspace, Atlas и Teramont и потвърждава амбицията марката да се развива фокусирано в този сегмент през следващите години· Автоматизирана сигурност: широк спектър от асистиращи системи за водача; Front Assist с функция за аварийно спиране в градски условия City и Lane Assist са част от серийното оборудване.· Дигитализиран и свързан: като опция се предлага високотехнологична инфотейнмънт система със сензорен екран със стъклено покритие и Active Info Display.· Шест TSI и TDI двигателя: ефективни турбодвигатели с мощност в спектъра между 85 kW / 115 к.с. и 140 kW / 190 к.с.·  4MOTION в съчетание с DSG: Версиите със 190 к.с. се екипират серийно със задвижване на четирите колела 4MOTION и 7-степенна трансмисия DSG.· Оптимална концепция благодарение на MQB: Компактен отвън, огромен отвътре: петместен модел с един от най-големите багажни обеми в своя клас (445 литра)· Изключително богати възможности за индивидуализация: свободно избираеми декори и Bi-Color-Design в контрастни цветови комбинации

111

Volkswagen разширява моделната си гама с един напълно нов кросоувър от компактния клас: T-Roc. С изключително богати възможности за индивидуализация на авангардния дизайн и широкия спектър ефективни двигатели, най-модерни асистиращи системи на борда, иновативно дигитализиран и перфектно свързан, T-Roc лансира впечатляваща концепция и носи свеж полъх в класа на компактните SUV модели. Компактен на размери отвън и със забележителна функционалност отвътре (петместна конфигурация с 445 литра товарен обем), този многофункционален модел се предлага по избор с предно или двойно предаване (версиите с двойно предаване серийно се комбинират с бутон за избор на различни режими на работа 4MOTION Active Control). T-Roc се чувства еднакво добре както в урбанистичния свят, така и на дълги пътешествия.

T-Roc принадлежи към сегмента на моделите с начална цена до 20 000 евро (отнася се за германския пазар) и влиза на пазара в България от ноември 2017 г.

 "T-Roc поставя нови мащаби в непрекъснато разрастващия се SUV-сегмент", казва д-р Херберт Дийс. Председателят на управителния съвет на марката Volkswagen продължава: "Със своята функционалност, динамика и технология T-Roc съчетава в себе си всички главни качества, които трябва да притежава един Volkswagen. Благодарение на него нашата SUV-офанзива набира още по-голяма скорост."

Началото на разширяването на SUV-спектъра на марката беше поставено през 2016 г. с дебюта на второто поколение на Tiguan. През 2017 година беше представен и разработеният специално за американския пазар модел Atlas. Почти едновременно  с него стартира и Teramont - напасната специално към нуждите на китайския пазар версия на Atlas. В момента на пазара стъпва Tiguan Allspace - удължена модификация на Tiguan с до седем места в интериора. В края на настоящата година се очаква още един крайъгълен камък за SUV-офанзивата на Volkswagen: премиерата на следващото поколение на Touareg. В противоположния край на широкия SUV-спектър на марката - под T-Roc - Volkswagen предвижда допълнително разширяване на гамата чрез очаквания скоро малък модел T-Cross. В рамките на SUV-офанзивата на Volkswagen ще се включи и един модел с нулево ниво на локалните вредни емисии: I.D. CROZZ - първият изцяло електрически SUV от Volkswagen. Volkswagen показа своя Zero Emission Vehicle с двойно задвижване на изложението IAA във Франкфурт под формата на концептуалната разработка I.D. CROZZ II - доразвита версия на студията, чийто дизайн значително се доближава до бъдещия сериен модел.

Само четири букви, но с огромно въздействие. Наименованието T-Roc символизира своеобразен мост между коренно различни светове. Д-р Франк Велш, ръководител на развойната дейност във VW: "Буквата "T" трябва да сигнализира родствената връзка с вече известните Tiguan и Touareg, от които новият модел е заимствал своите гени, заедно с всички предимства на един SUV - високата позиция на седене, специфичните качества на каросерията и ходовата част, както и стандартното при върховия двигател задвижване на четирите колела. Втората част, а именно "ROC", произлиза от английската дума "Rock" и символизира позиционирането на T-Roc като модерен кросоувър, който съчетава увереността SUV с чевръстото пътно поведение на хечбек от компактния клас. Този автомобил е явление за своя сегмент от пазара, в зависимост от оборудването и цвета, това явление може да бъде ярко или по-дискретно, но винаги забележително. T-Roc е Volkswagen, с който марката и нейните клиенти с гордост ще навлязат в новото десетилетие."

Компактен SUV с големи амбиции. T-Roc ще бъде представен на почти всички важни за марката световни пазари. За Европа компактният SUV ще се произвежда в португалския завод Сетубал (близо до Лисабон). Юрген Стакман, член на Управителния Съвет на компанията, отговарящ за областите дистрибуция, маркетинг и следпродажбено обслужване, споделя повече подробности за пазарната стратегия при T-Roc: "Почти 80 процента от всички компактни SUV-модели в момента се продават в Европа и Китай. SUV-категорията набира все по-голяма популярност също така в Бразилия, Индия, Русия и САЩ. Ние изхождаме от прогнозата, че пазарният обем на SUV-категорията в следващите десет години ще се увеличи от сегашните 6,4 милиона до около 10,6 милиона автомобила."

SUV-моделите се продават изключително успешно, тъй като хората харесват предлаганото от тях съчетание от сравнително компактни външни размери, добра функционалност и висока позиция на седене, както и подчертано динамичната им външност. 

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.