НОВО ОТ VOLKSWAGEN
06.07.2017

Новото Polo – Световна премиера

Новото Polo – Световна премиераНово издание на бестселъра с 14 милиона продажби. Харизматичното Polo прекрачва границите на своя клас.
New Polo

Основни характеристики – преглед на новото Polo
Шестото поколение на Polo продължава успешната история на модела: със своите повече от 14 милиона екземпляра, продадени до момента, Polo е един от най-успешните автомобили в своя клас.

Най-голямото Polo досега: новото Polo е дълго 4 053 мм; удълженото с 94 мм междуосие прави отличния комфорт на возене на модела перфектен.

Новото Polo е истинско чудо по отношение на вътрешното пространство: всеки на борда се радва на повече простор. Багажното пространство е увеличено с 25 процента до 351 литра.

Това поколение на Polo се изкачва в по-висока категория в технологично отношение: системи Front Assist (активно следене на дистанцията и автоматично спиране при опасност), Blind Spot Detection (предупреждение за наличие на опасност в мъртвите зони), ACC (автоматичен темпомат) и предните LED светлини като в класа на Golf.

Първото Polo с цифрови контролни прибори: втори поколение на Active Info Display отбелязва своята световна премиера в новото Polo. 

Polo привлича вниманието с харизматичния си дизайн: новата външност се отличава с експресивна динамика и мъжествени черти на предната част.

Както ви се хареса: нивата Trendline, Comfortline, Highline, GTI, Beats и допълнителните лайфстайл пакети оборудване създават богат избор от версии.

Polo налага нови стандарти в индивидуализацията: 14 цвята на външното лаково покритие и 13 разцветки на панелите на арматурното табло разкриват почти безгранични възможности.

За първи път версия с природен газ: двигателите са с мощност от 48 кВт / 65 к.с. до 147 кВт / 200 к.с. 

Нов двигател за Polo е TGI (на природен газ) с 66 кВт/ 90 к.с.

Изключително привлекателни цени: новото Polo ще дебютира във версии с четири врати и серийна система Front Assist на цена от 12 975 eвро (в Германия).

 

 
 

Новото Polo – резюме
Tова Polo превръща бъдещето в действителност
Шесто поколение. Със своите над 14 милиона продадени екземпляра, моделът е един от най-успешните компактни автомобили на планетата - Volkswagen Polo. Сега на пазара излиза изцяло ново поколение на бестселъра. С изцяло нов външен дизайн, значително по-просторен интериор, чието оформление е променено и обновено до последния детайл, нова подредба на арматурното табло, структурирана така, че да отговори на съвременния цифров свят, ефективни TSI (бензинови), TGI (на природен газ) и TDI (дизелови) двигатели1/2, както и множество електронни системи за асистенция на водача, които по-рано се срещаха единствено при по-големите модели на Volkswagen. Д-р Херберт Дийс, председател на управителния съвет на марката Volkswagen, сподели - "Polo е нов и свеж автомобил, който съчетава ярък чар и солидна технология. Никой друг автомобил на пазара не предлага толкова много място за външните си размери. Tова прави нашето Polo номер едно сред компактните модели и то ще остане номер едно."

Новото Polo прекрачва границите на своя клас.

Цифрови контролни прибори, нови системи за информация и асистенция на водача. Д-р Франк Велш, отговорен за развойната дейност член на управителния съвет на марката Volkswagen, отбеляза - "Новото Polo носи бъдещето в компактния клас. Впечатляващо пространство на основата на модулната архитектура за напречно разположени двигатели, допринасящи за устойчивото опазване на околната среда двигатели като новия TGI на природен газ, световна премиера на новото поколение Active Info Display, най-новите инфотейнмънт системи и авангардни електронни системи за подпомагане на водача - всички тези качества дават възможност на този нов Volkswagen да прекрачи обичайните за този клас граници."

 

 
 

Много по-просторно вътрешно пространство, но все пак с компактни външни размери
Комфортът на Polo бележи последователен ръст. Шестото поколение на Polo е пораснало, надхвърляйки размерите на своя предшественик във всички посоки. Tова довело до много по-обширно вътрепно пространство и значително увеличаване на багажния обем, при който ръстът е от 280 на 351 литра. Независимо от това, моделът си остава елегантно компактен отвън. Много показателно е сравнението между този автомобил и четвъртото поколение на Golf, произвеждано до 2003 година и продадено в милиони екземпляри. То показва, че Polo се е приспособило към хората и порасналите им изисквания и в същото време оползотворява още по-ефективно наличното пространство. Със своята дължина от 4 053 милиметра новото Polo е малко по-късо от четвъртото поколение на Golf, но превъзхожда това издание на Golf по отношение на междуосното разстояние (с 53 мм по-дълго) и пространството за водача, пътниците и багажа (21 литра повече).

Дизайнът следва духа на нашето време

Кристално чиста харизма. Положителното отражение на модулната архитектура за напречно разположени двигатели (MQB) върху пропорциите на каросерията, а оттам и върху дизайна на автомобила, е много съществено. Клаус Бишоф, главен дизайнер на марката Volkswagen, пояснява - "Много по-добрите пропорции са основата, върху която почива зрялата, уверена осанка на шестото поколение на Polo - харизматично, прогресивно, съвременно и приветливо. Използвахме систематично предимствата на променените размери, за да създадем един наистина неустоим компактен автомобил." Основна цел на проекта според Бишоф е била излъчването на всички версии на новото Polo да стане по-динамично, по-могъщо, свежо, по-мъжествено и по-харизматично. Хвърляйки поглед към новото Polo, главният дизайнер обобщава - "Tози  Volkswagen може веднага да се определи като оригинален представител на своя клас и едновременно с това като част от едно изцяло ново поколение. Истинско Polo с експресивна стилистика, която превръща компактния модел, който вече ще се предлага само във вариант с четири врати, в по-спортен, изчистен и уникален представител на гамата на марката. Tова е автомобил, който съответства перфектно на духа на нашето време - както в стилистично, така и в технологично отношение."
 

Почти неограничени възможности за индивидуално оформление
Пет версии на оборудване и три допълнителни пакета. Новото Polo ще бъде представено на пазара в познатите нива на оборудване Trendline, Comfortline и Highline, както и в специалното издание "Beats" с озвучителна система, конфигурирана съобразно съвременните тенденции в тази област. Друга версия, която ще бъде част от гамата на новия модел още в началото на жизнения му цикъл ще бъде Polo GTI. Ще се предлага и палитра от допълнителни пакети оборудване R-Line, Black и Style, като и трите има какво да предложат. R-Line например прави новото Polo още по-динамично с елементи като 16-цоловите алуминиеви колела "Sebring", внушителната спортна предна броня и задницата с дифузор с хромирани акценти и спойлер на покрива. Новото Polo с пакет R-Line се отличава също и с черни лайстни по цялата периферия на праговете, които засилват визуалното усещане  за прилепяне на автомобила към пътя. Пакетът R-Line придава изцяло различно звучене и на интериора, добавяйки много динамика срещу малка допълнителна цена.